Suradnja sa Brainwork centrom

Za potrebe web stranice Brainwork, fotografirali smo postupak Neurofeedback i Biofeedback znanstvenih metoda, očitavanje rezultata i konzultacije s klijentom – subjektom mjerenja te poslovne portrete zaposlenika.

Biofeedback je proces koji omogućuje pojedincu da nauči kako promijeniti fiziološku aktivnost sa svrhom poboljšanja zdravlja i određenih funkcija. Precizni instrumenti mjere fiziološke aktivnosti kao što su moždani valovi, funkcija srca, disanje, mišićna aktivnost i temperatura kože. Ovi instrumenti brzo i precizno daju povratnu informaciju korisniku. Prezentacija ovih informacija – često u sprezi s promjenama u mišljenju, emocijama i ponašanju – podržava željene fiziološke promjene.

Neurofeedback je metoda koja omogućuje izravno vježbanje mozga. Riječ je o vrsti biofeedbacka koji koristi povratne informacije o električnoj aktivnosti mozga kako bi normalizirao i optimizirao kognitivne i emocionalne procese. Osnovni alat za neurofeedback je elektroencefalogram (EEG). Ova neinvazivna tehnika oslikavanja mozga omogućuje trenutno praćenje mentalnog stanja putem moždanih valova.

Danas znamo da se neurofeedback može primjenjivati za čitav spektar problema s kojima se susreću djeca i odrasli. No, isto tako moderna istraživanja u neurofeedbacku baziraju se na prikupljanju informacija o učinkovitosti neurofeedbacka u unapređenju izvedbe kod profesionalnih sportaša, managera i vrhunskih glazbenika.